نوع فایل: پاورپوینت (قابل ویرایش)
قسمتی از متن پاورپوینت :
تعداد اسلاید : 34 صفحه
بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان بیماری های قابل انتقال تب مالت سالك ( لیشمانیوز ) هاری كیست هیداتیك پیشگفتارتب مالت بروسلوز مشكل جهانی است . به استثنای تعداد كمی از كشورهای جهان كه عاری از عفونت بوده یا موفق به ریشه كنی شده اند ، اكثریت كشورها به عفونت آلوده بوده اند . در تازه ترین آمار جهانی تنها 17 كشور ریشه كنی بروسلوز را گزارش كرده اند ( جزایر مانش ، نروژ ، سوئد ، هلند ، سوئیس و .... ) . در منطقه خاور میانه تمامی كشورها آلودگی به بیماری بروسلوز یا تب مالت را دارند . وضعیت در ایران : در روستاها و عشایر ایران بین چادرها و كلبه های روستائیان و محل نگهداری دام ها فاصله چندانی وجود ندارد . نوازش نوزاد دام تازه به دنیا آمده توسط كودكان و مصرف محصولات لبنی غیرپاستوریزه بخصوص آغوز از علل انتشار بیماری تب مالت در ایران می باشد . آمار سالیانه بروسلوز انسانی در ایران تا سال 68 سیر صعودی و پس از آن سیر نزولی به خود گرفته است . تب مالت : تب مالت یا بروسلوز یکی از بیماری های عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان بوده که از طریق حیوانات آلوده ( گاو، گوسفند ، بز ، شتر ،خوک و گاومیش ) به انسان منتقل می شود . میکروبی است به نام بروسلا که بواسطه جونشاندن یاپاستوریزاسیون شیر و فرآورده های آن از بین می رود . كه شامل 6 گونه: 1- بروسلا ملی تنسیس 2- بروسلا كنیس 3- بروسلا اوویس 4- بروسلا سوئیس5- بروسلا آبورتس 6- بروسلا نئوتومه عامل بیماری : عامل شایع و اصلی تب مالت در ایران دوره نهفتگی تب مالت معمولا بین یک تا سه هفته است اما گاهی به چند ماه نیز می رسد دوره كمون : علایم بیماری : بیماری ممکن است شدید یا خفیف با شروع تدریجی یا ناگهانی باشد . علایم شایع آن تب و لرز ، خستگی ، تعریق ، سردرد ، درد مفاصل وکمر ، بی اشتهایی ، کاهش ، وزن ، یبوست ، گلودرد و سرفه خشک می باشد .* مهم ترین علامت بیماری در دام ها سقط جنین و زایش دام نارس می باشد . مصرف شیر خام آلوده، فرآورده های لبنی تهیه شده از شیر خام یا شیری که به خوبی جوشیده نشده مخصوصا پنیر محلی ، خامه ، سرشیر ، بستنی و .... تماس با خون ، جفت ، جنین و ترشحات رحمی حیوان آلوده تنفس هوای محل نگهداری دام های آلوده پاشیده شدن خون یا ترشحات دام آلوده به چشم از طریق مادر آلوده به جنین و همینطور در حین شیردهی راههای انتقال : راه انتقال اصلی تب مالت راه های پیشگیری از شیر و فرآورده های لبنی پاستوریزه یا شیری که به اندازه کافی جوشیده استفاده کنیم قبل از مصرف شیر، آن را به مدت 20- 15 دقیقه بجوشانیم ، باید توجه داشته باشیم که کف کردن شیر به هنگام حرارت دادن ، علامت جوشیدن شیر نمی باشد افرادی که به نحوی با دام سروکار دارند ، باید به هنگام کار از وسایل حفاظتی مانند دستکش ، عینک ، چکمه و لباس غیر قابل نفوذ استفاده نمایند ادامه راه های پیشگیری قبل و بعد از دوشیدن شیر و در هنگام ذبح دام ، ضمن استفاده از وسایل حفاظتی ، دستهای خود را با آب و صابون بشوئید با ایجاد فاصله مناسب بین محل نگهداری دام ها و محل سکونت ، امکان انتقال تنفسی را کمتر نمایید همیشه در موقع جارو کردن و نظافت محل نگهداری دام ها ، جلوبینی و دهان خود را با پارچه تمیزی بپوشانید مهم ترین راه پیشگیری از تب مالت در حیوانات شناسایی و جدا کردن حیوانات آلوده است تشخیص : تشخیص تب مالت از طریق آزمایش خون می باشد درمان : درمان تب مالت باید بوسیله دو دارو به مدت حداقل دو ماه انجام شود
توجه: متن بالا فقط قسمت کوچکی از محتوای فایل پاورپوینت بوده و بدون ظاهر گرافیکی می باشد و پس از دانلود، فایل کامل آنرا با تمامی اسلایدهای آن دریافت می کنید.
تعداد مشاهده: 2959 مشاهده
فرمت فایل دانلودی:.ppt
فرمت فایل اصلی: .ppt
تعداد صفحات: 34
حجم فایل:551 کیلوبایت